Expertmeeting Archieven en Oral history – Bewaren en toegankelijk maken

  • Donderdag 19 september 2024

  • Stadsarchief Amsterdam

  • 13.00. -17.00 uur


D

De rol van archieven bij oral history projecten is groot. Het Knooppunt Oral History nodigt archiefmedewerkers uit om mee te denken over hoe collecties op een toegankelijke en goede manier bewaard kunnen worden. Zet de datum vast in je agenda, het programma en de mogelijkheid voor aanmelden volgen binnenkort.


Het bewaren én toegankelijk maken van collecties zorgt ervoor dat de waardevolle informatie uit de interviews bewaard blijft en breed ingezet kan worden. Maar hoe doe je dat bewaren op een toegankelijke en goede manier? Hoe zorg je dat de juiste metadata wordt toegevoegd en collecties vindbaar en doorzoekbaar zijn? En hoe zorg je dat ook regionale kleinere initiatieven de weg naar het archief weten te vinden?

Het Knooppunt Oral history nodigt archiefmedewerkers uit om mee te denken over deze vraagstukken en samen te komen tot concrete vervolgstappen. Heb je nu al ideeën voor onderwerpen die op deze bijeenkomst ook zeker aan de orde moeten komen? Laat het de organisatie weten: info@sprekendegeschiedenis.nl onder vermelding van ‘onderwerpen en archief expertmeeting’.

Gerelateerde evenementen

Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie
Data-doe-workshop: Aan de slag met Open Refine

In deze workshop van de Datawerkplaats Utrecht ga je aan de slag met Open Refine, een online tool om bulkaanpassingen te doen in je collectieregistratie.…

Woensdag 6 november 2024

Grote Huis Oostbroek, De Bilt

13.30 - 17.00 uur

    Implementatie