Als erfgoedorganisatie wil je je (beeld)collectie graag beschikbaar maken voor het publiek. Maar hoe zit het met de rechten? Expert Maarten Zeinstra geeft een uitgebreide…

Digitalisering is ook in de archeologie onmisbaar: waar kun je archeologische data(collecties) vinden en plaatsen? Hoe navigeer je door de systemen, websites en databases? En hoe zorg je dat je gegevens met andere data verbonden kunnen worden? Ontdek het tijdens de netwerkbijeenkomst voor vrijwilligers in de archeologie.
Archeologische kennis wordt niet alleen opgedaan en verspreid door professionele diensten en bedrijven, ook archeologische verenigingen en werkgroepen spelen een belangrijke rol. Deze kennis kan op meerdere websites en databases belanden of blijft binnen de eigen kring. Hierdoor is het niet altijd even makkelijk om informatie op te zoeken en te gebruiken. Bovendien worden archeologische gegevens nog niet altijd op een gestandaardiseerde manier uitgewerkt en opgeslagen.
Tijdens deze bijeenkomst wordt besproken hoe op een gestandaardiseerde manier te werk kan worden gegaan en hoe door verschillende websites, platforms en databases gezocht kan worden en gegevens opgeslagen kunnen worden.
De bijeenkomst is bedoeld voor leden van archeologische werkgroepen of -verenigingen, archeologische collectiebeheerders en vrijwilligers en geïnteresseerden in archeologie in Zuid-Holland.
Beeld via JamesDeMers / pixabay
Als erfgoedorganisatie wil je je (beeld)collectie graag beschikbaar maken voor het publiek. Maar hoe zit het met de rechten? Expert Maarten Zeinstra geeft een uitgebreide…
Herken je dit: typfouten, extra spaties of namen die op verschillende manieren zijn geschreven? Deze problemen kunnen je collectieregistratie behoorlijk ‘vervuilen’, waardoor het lastig wordt…
Je hebt een erfgoedcollectie, je hebt deze gedigitaliseerd of bent daarmee bezig, maar nu wil je deze digitale collectie verder brengen. Dat doe je door…