Wil je iets presenteren op iPRES 2023? De Call for Contributions is geopend

12 januari 2023


V

Van 19 t/m 22 september vindt de negentiende editie van de International Conference on Digital Preservation (iPRES) plaats. Ook nu weer in hybride vorm, dus ga je dit najaar naar Champaign-Urbana, Illinois (VS) of log je online in? De Call for Contributions is geopend. Stuur uiterlijk 10 maart je voorstellen in om deze internationale conferentie over digitale duurzaamheid weer tot een succes te maken.


Het thema dit jaar is Digital preservation in disruptive times. Hiermee roept het iPRES 2023-programmacomité op tot reflectie op onze verantwoordelijkheid om niet alleen preservering te bevorderen, maar ook om ervoor te zorgen dat de samenleving gebruik kan maken van de ongelooflijke hoeveelheid informatie die we beheren in bibliotheken, archieven en musea.

Met dit thema als uitgangspunt moedigt het programmacomité bijdragen aan die betrekking hebben op een van de volgende onderwerpen:

  • digital accessibility, inclusion, and diversity;
  • sustainability: real and imagined;
  • we’re all in this together;
  • from theory to practice;
  • immersive information.

Rondom deze onderwerpen zijn niet alleen papers welkom, maar ook voorstellen voor workshops, tutorials, posters en paneldiscussies.

De deadline voor de bijdragen is 10 maart a.s.

Op de hoogte blijven?