Ook Stichting Heineken Collection ondertekent manifest

6 november 2019


M

Mooi nieuws uit Amsterdam. Stichting Heineken Collection, de beheerder van het historische erfgoed van Heineken, heeft het NDE-manifest ondertekend.


Van beeldmateriaal tot bouw- en bierobjecten

De stichting wil de enorme collectie van materiaal uit de geschiedenis van het Heinekenconcern verzamelen, beheren en presenteren. De collectie bestaat uit honderdtwintigduizend items, variërend van beeldmateriaal tot documenten, reclamemateriaal, kunst en brouw- en bierobjecten. ‘Wij stellen net als het NDE de gebruiker centraal, en willen vooral dat het verhaal over de geschiedenis van het concern goed en boeiend verteld wordt,’ vertelt Demelza van der Maas, collectiemanager bij de stichting.

Verbanden met collecties van andere instellingen

Waarom heeft Stichting Heineken Collection zich aangesloten bij het NDE? ‘Veel collecties van kleinere organisaties leiden een geïsoleerd bestaan, terwijl er vaak allerlei verbanden zijn met collecties van andere instellingen,’ vertelt Demelza. ‘Neem bijvoorbeeld de elfhonderd bouwtekeningen van brouwerijen van Heineken die zijn gedigitaliseerd. Die wil je toch ook terug kunnen vinden in de locaties van lokale archieven?’

Het manifest

In het Netwerk Digitaal Erfgoed werken de kunstensector, de creatieve industrie, erfgoedpartijen en vele andere partners samen om erfgoed naar de gebruikers te brengen. De Nationale Strategie Digitaal Erfgoed met de gezamenlijke doelstellingen vormt hierbij de leidraad. Het manifest is hier een samenvatting van. Staat jouw organisatie ook achter deze uitgangspunten? Laat dit dan zien met behulp van het manifest en sluit je aan bij het groeiende netwerk van organisaties. Stuur een mail naar info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Op de hoogte blijven?