Museum Rotterdam schaart zich achter manifest Netwerk Digitaal Erfgoed

18 juni 2019


H

Het Netwerk Digitaal Erfgoed is verheugd dat ook Museum Rotterdam middels het manifest zijn steun geeft aan de principes van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed: samen digitaal erfgoed optimaal zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken.


Stadsmuseum met lef

Museum Rotterdam ziet zichzelf als een stadsmuseum met lef. Cultuurhistorische collectiestukken en nieuw cultureel erfgoed vertellen het verhaal van de stad en haar bewoners – van nederzetting aan de Rotte tot veelkleurige metropool. Samen met Rotterdammers ontrafelt het museum het DNA van de stad. Een unieke combinatie die gedurfde exposities en impact oplevert, in het museum en in de stad.

Verbinden

‘Dankzij het Netwerk Digitaal Erfgoed wordt het collectief geheugen van een samenleving pas echt toegankelijk. Het verbindt letterlijk oudere en nieuwere generaties,’ aldus directeur Paul van de Laar.

Het manifest

In het Netwerk Digitaal Erfgoed werken de kunstensector, de creatieve industrie, erfgoedpartijen en vele andere partners samen om erfgoed naar de gebruikers te brengen. De Nationale Strategie Digitaal Erfgoed met de gezamenlijke doelstellingen vormt hierbij de leidraad. Het manifest is hier een samenvatting van. Staat jouw organisatie ook achter deze uitgangspunten? Laat dit dan zien met behulp van het manifest en sluit je aan bij het groeiende netwerk van organisaties. Stuur een mail naar info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Op de hoogte blijven?