Hulp gevraagd: vul de survey sociale media-archivering in

23 februari 2023


A

Archiveert jouw cultureel erfgoedorganisatie sociale media, dan weet je hoe complex deze taak kan zijn. Maar wat als je dit samen met andere organisaties kunt aanpakken? Dat is de vraag die deze survey wil onderzoeken. Je kunt tot en met 14 maart de vragenlijst invullen.


Beeld: Stephanie Curry via pixabay; bewerking NDE

Juist omdat sociale media-archivering in de praktijk zo’n uitdaging blijkt te zijn, hebben cultureel erfgoedorganisaties uit België en Nederland de handen ineen geslagen. In een project onderzoeken onder andere het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, het KADOC Documentatie- en Onderzoekscentrum voor Religie, Cultuur en Samenleving, de KB, de nationale bibliotheek van Nederland en het Stadsarchief Amsterdam hoe organisaties sociale media-archivering gezamenlijk kunnen aanpakken.

Door collectief beleid en richtlijnen te formuleren, middelen en kennis te delen en taken te verdelen kan er op een efficiënte manier worden samengewerkt. Met een survey willen de initiatiefnemers een open dialoog over deze samenwerking starten en jouw input is hierbij essentieel. Wat zijn de ervaringen van jouw organisatie met sociale media-archivering en hoe sta je tegenover samenwerking op dit gebied? Wat zijn de voordelen en uitdagingen? Laat het weten via de survey!