Historisch Centrum Overijssel /Collectie Overijssel volgt Nationale Strategie Digitaal Erfgoed

22 juli 2019


H

Historisch Centrum Overijssel (HCO), inmiddels Collectie Overijssel, heeft als eerste erfgoedinstelling in Overijssel het manifest van het Netwerk Digitaal Erfgoed ondertekend. Dit geeft een verdere impuls aan het optimaal zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken van digitaal erfgoed in Nederland.


Het verhaal van Overijssel

Historisch Centrum Overijssel is het informatiecentrum voor de geschiedenis van de provincie Overijssel. Archieven, boeken, prenten, kranten, kaarten, foto’s, films, video’s en geluidsopnames vertellen het verhaal van Overijssel van de Middeleeuwen tot nu. HCO verrijkt de samenleving met kennis van en inzicht in historische ontwikkelingen en gebeurtenissen.

Samenleving verrijken

Het werken volgens de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed ondersteunt Historisch Centrum Overijssel bij zijn missie. ‘Historisch Centrum Overijssel treedt met veel plezier toe tot het Netwerk Digitaal Erfgoed omdat de uitdagingen van het houdbaar, bruikbaar en zichtbaar maken en houden van digitaal erfgoed vragen om een gezamenlijke strategie en aanpak, over de traditionele grenzen van instellingen en regio’s heen. Wij geloven dat de kracht van het landelijke netwerk bijdraagt aan de duurzaamheid van het digitale erfgoed in Overijssel en wij dragen zelf met onze kennis en ervaring ook graag bij aan versteviging van het netwerk,’ laat directeur Vincent Robijn weten.

Het manifest

In het Netwerk Digitaal Erfgoed werken de kunstensector, de creatieve industrie, erfgoedpartijen en vele andere partners samen om erfgoed naar de gebruikers te brengen. De Nationale Strategie Digitaal Erfgoed met de gezamenlijke doelstellingen vormt hierbij de leidraad. Het manifest is hier een samenvatting van. Staat jouw organisatie ook achter deze uitgangspunten? Laat dit dan zien met behulp van het manifest en sluit je aan bij het groeiende netwerk van organisaties. Stuur een mail naar info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Op de hoogte blijven?