Het Dynamisch Archief ondertekent manifest

26 september 2019


O

Ook het Dynamisch Archief schaart zich achter de principes van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed. Onlangs ondertekende Floris Guntenaar, lid van de Raad van Advies van het Dynamisch Archief, het manifest voor het optimaal zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken van digitaal erfgoed.


Dynamische beeldbank

Het Dynamisch Archief is behalve een plek waar ontwerpers, beeldend kunstenaars en musici hun materiaal kunnen archiveren, ook een dynamische beeldbank. Een beeldbank die de ontwikkelingen op het gebied van theatervormgeving in kaart brengt en ontsluit voor collega’s, onderzoekers en geïnteresseerden.

‘Waarom wij het manifest hebben ondertekend? Het credo van het Netwerk Digitaal Erfgoed is “open, verbonden en innovatief’” Dat sluit uitstekend aan bij de verdere ontwikkeling van het Dynamisch Archief’, vertelde Floris Guntenaar toen hij het manifest namens het Dynamisch Archief ondertekende.

Het manifest

In het Netwerk Digitaal Erfgoed werken de kunstensector, de creatieve industrie, erfgoedpartijen en vele andere partners samen om erfgoed naar de gebruikers te brengen. De Nationale Strategie Digitaal Erfgoed, samengevat in het manifest, met de gezamenlijke doelstellingen vormt hierbij de leidraad. Staat jouw organisatie hier ook achter of zien wie het manifest al onderschreven hebben? Laat het weten via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.