ErfgoedNetwerk Emmen onderschrijft manifest

26 maart 2019


O

nlangs mochten we ErfgoedNetwerk Emmen verwelkomen als veertigste ondertekenaar van het manifest van het Netwerk Digitaal Erfgoed.


De Stichting ErfgoedNetwerk Emmen heeft een netwerk opgebouwd van tientallen erfgoedorganisaties in de gemeente Emmen. Het doel is om gezamenlijk het cultureel erfgoed in de gemeente sterker te profileren. De gemeente heeft aan het begin van dit jaar een collectiebeheersysteem aangeschaft om haar archieven en beeldcollecties te ontsluiten. Alle erfgoedorganisaties in de gemeente mogen hiervan gratis gebruik maken. Daarmee worden archieven, foto-, video- en geluidscollecties en historisch-genealogische verhalen uit alle woonkernen samengebracht, waardoor het cultureel erfgoed van Emmen via één portaal zichtbaar is.

Het ErfgoedNetwerk Emmen is projectcoördinator. Na de zomer zal het nieuwe portaal toegankelijk zijn via hierkomjijweg.nl.

Het manifest

In het Netwerk Digitaal Erfgoed werken de kunstensector, de creatieve industrie, erfgoedpartijen en vele andere partners samen om erfgoed naar de gebruikers te brengen. De Nationale Strategie Digitaal Erfgoed met de gezamenlijke doelstellingen vormt hierbij de leidraad. Het manifest is hier een samenvatting van. Staat jouw organisatie ook achter deze uitgangspunten? Laat dit dan zien met behulp van het manifest en sluit je aan bij het groeiende netwerk van organisaties. Stuur een mail naar info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Gerelateerd nieuws