Netwerkevent als afsluiting van Maand van het Digitaal Erfgoed

  • Vrijdag 26 november 2021

  • Utrecht

  • 13.00-22.00 uur


I

n november organiseren alle partners in het Netwerk Digitaal Erfgoed voor het eerst een Maand van het Digitaal Erfgoed. Het thema: ga over je grenzen. Met een tof netwerkevent op 26 november sluit deze Maand af.


Op vrijdagmiddag 26 november organiseren erfgoedorganisaties, cultuurinstellingen, leveranciers en andere partners in het Netwerk Digitaal Erfgoed een feestelijk event om de Maand van het Digitaal Erfgoed af te ronden. Ook het Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur en Podiumkunst.net maken deel uit van de organisatie van de Maand.

In een afwisselend en prikkelend programma staat de digitalisering van erfgoed uit archieven, bibliotheken, musea, design, digitale cultuur en podiumkunsten centraal. Hoe pakken deze sectoren digitalisering aan, hoe kun je nieuwe technologie├źn in je eigen werkpraktijk toepassen, waar zien we kansen om cultureel erfgoed naar het publiek te brengen? Kortom: ga samen met ons over je grenzen!

Meer informatie en aanmelden

Voor het afsluitende netwerkevent is weer een mooie historische locatie gevonden in de vorm van Bibliotheek Neude (het oude postkantoor) in Utrecht. Meer informatie over het programma & aanmelden volgt op zo snel mogelijk.

 

Programma Maand van het Digitaal Erfgoed

De gehele maand november organiseren partners in het netwerk allerlei activiteiten met elkaar. Het is een podium voor evenementen en organisaties en samenwerkingen die zich verbonden voelen met de doelstellingen van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed. Denk bijvoorbeeld aan werkbezoeken en workshops op de werkterreinen van Zichtbaar, Bruikbaar en Houdbaar. Zo vindt de jaarlijkse internationale Werelddag van de Digitale Duurzaamheid plaats op donderdag 4 november. Maar denk ook aan de jaarlijkse netwerkdag van Netwerk Oorlogsbronnen, de landelijke conferentie van Wikimedia, een bijeenkomst van SIMIN (Sectie Informatieverzorging Musea in Nederland van de Museumvereniging), een studiedag van Erfgoed Gelderland of een event van KIA en KVAN.

Stuur je idee├źn in

Organisaties gaan met elkaar in gesprek, presenteren eigen praktijkvoorbeelden en geven workshops en uitleg over hulpmiddelen die binnen het netwerk zijn ontwikkeld. De nieuwe netwerken Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur en Podiumkunst.net presenteren zichzelf en de stand van zaken binnen hun sectoren. Gebruikers tonen ten slotte wat er mogelijk is met verbonden digitaal erfgoed en wat voor nieuwe inzichten dit met zich meebrengt.

Heb je suggesties voor een activiteit? Laat het ons weten via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Domtoren locatie voor HackaLOD 2021

Op vrijdagmiddag 26 november start de jaarlijkse hackathon met erfgoeddata. Dit jaar werken de hackers 24 uur lang vanuit de Domtoren, die 700 jaar bestaat. We organiseren deze editie in samenwerking met Utrecht Marketing, die de Domtoren exploiteert. De inschrijving start op 1 september, houd onze site in de gaten voor nieuws.

Locatie

Bibliotheek Neude, Utrecht

Neude 11, 3512 AE Utrecht

Gerelateerde evenementen