Stuur nu je voorstellen voor iPRES 2022 in

5 januari 2022


V

Van 12 tot 16 september vindt de achttiende editie van iPRES plaats. Ook nu in hybride vorm, dus ga je dit najaar naar Glasgow of log je online in? De Call for Contributions is geopend. Stuur uiterlijk 8 maart je voorstellen in om deze internationale conferentie over digitale duurzaamheid weer tot een succes te maken.


Let digits flourish

Het thema dit jaar is Data for all, for good, for ever: let digits flourish. Hiermee roept het iPRES 2022-programmacomité op tot reflectie en debat over hoe digitale bewaring bloeiende gemeenschappen, ecologieën, economieën en ideeën kan ondersteunen. Rondom dit thema zijn niet alleen full en short papers welkom, maar ook voorstellen voor workshops, tutorials, posters, paneldiscussies, hackathons – en ideeën voor de Digital Preservation Bake-Off Challenge.

Over de grenzen

Betreft je bijdrage een samenwerkingsverband dat over de grenzen van erfgoeddomeinen heen gaat? Stuur ze vooral in! Ook verwelkomt het programmacomité voorstellen die onderzoek en praktijk beschrijven in grote en kleine organisaties in alle mogelijke sectoren. Natuurlijk zijn nieuwkomers bij iPRES en nieuwkomers in de digitale conserveringsgemeenschap van harte welkom.

De deadline voor de bijdragen is 8 maart a.s.

Gerelateerd nieuws