Ook Streekarchief Midden-Holland zet handtekening onder NDE-manifest

24 november 2022


T

Thierry van Vugt heeft als bestuursvoorzitter van het Streekarchief Midden-Holland het manifest van het Netwerk Digitaal Erfgoed ondertekend. Daarmee ondersteunt het streekarchief de principes van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed, namelijk digitaal erfgoed optimaal zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken. ‘Zo zorgen wij voor het digitale geheugen van deze regio, een geheugen dat voor iedereen beschikbaar is.’


Foto van Thierry van Vugt die het NDE-manifest ondertekent

Thierry van Vugt, bestuursvoorzitter van het Streekarchief Midden-Holland

Het Streekarchief Midden-Holland stelt nu al onder andere 2,5 miljoen persoonsgegevens en 57.000 afbeeldingen digitaal beschikbaar. In de komende jaren wordt gewerkt aan duurzame opslag van archieven in het e-depot en beschikbaarstelling van deze en gedigitaliseerde archieven. Door gebruik te maken van nieuwe methodes van toegankelijkmaking en linked open data kunnen collecties gebruikt worden voor Tijdmachines of voor het koppelen aan andere collecties ten behoeve van historisch onderzoek.

Het manifest

In het Netwerk Digitaal Erfgoed werken de kunstensector, de creatieve industrie, erfgoedpartijen en vele andere partners samen om erfgoed naar de gebruikers te brengen. De Nationale Strategie Digitaal Erfgoed, samengevat in het manifest, met de gezamenlijke doelstellingen vormt hierbij de leidraad. Staat jouw organisatie hier ook achter, laat het weten via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl. Benieuwd wie het manifest al onderschreven hebben?

Neem hier een kijkje

Op de hoogte blijven?