Limburgs Museum ambassadeur Nationale Strategie Digitaal Erfgoed

11 september 2019


H

Het Limburgs Museum sluit zich aan bij het groeiende netwerk van instellingen die willen werken volgens de principes van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed. Onlangs ondertekende directeur Bert Mennings het manifest voor optimaal zichtbaar, bruikbaar en houdbaar erfgoed.


Verhalen verzamelen, tonen en vertellen

Het Limburgs Museum is het museum over, voor en in Limburg, dat verhalen van Limburg vertelt en ophaalt bij het publiek. Een museum dat op een levendige manier het verleden duidt, het heden toont en de toekomst verkent. Het Limburgs Museum ontsluit cultuur en erfgoed voor een breed publiek.

Ambassadeur

‘Limburgs erfgoed delen we ook digitaal graag met het publiek in actieve samenwerking met de Coöperatie Erfgoed Limburg en vele andere partners in Limburg,’ vertelt directeur Bert Mennings. ‘De uitgangspunten van het Netwerk Digitaal Erfgoed zijn daarbij belangrijk. We zijn dan ook graag ambassadeur van het manifest en roepen andere Limburgse erfgoedpartners op om eveneens het manifest te onderschrijven.’

Het manifest

In het Netwerk Digitaal Erfgoed werken de kunstensector, de creatieve industrie, erfgoedpartijen en vele andere partners samen om erfgoed naar de gebruikers te brengen. De Nationale Strategie Digitaal Erfgoed met de gezamenlijke doelstellingen vormt hierbij de leidraad. Het manifest is hier een samenvatting van. Staat jouw organisatie ook achter deze uitgangspunten? Laat dit dan zien met behulp van het manifest en sluit je aan bij het groeiende netwerk van organisaties. Stuur een mail naar info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Op de hoogte blijven?