Fonds voor Cultuurparticipatie heeft nieuwe subsidieregeling Erfgoed Maken

24 maart 2022


M

Met de brede erfgoedregeling ‘Erfgoed maken’ wil het Fonds voor Cultuurparticipatie immaterieel erfgoed toekomstbestendig maken en lokale erfgoed- en vrijwilligersorganisaties versterken. Maar ook: iedereen in aanraking brengen met erfgoed door educatie. Zet jij met je organisatie, je leerlingen of beoefenaars een ontwikkelstap en heb je plannen voor een erfgoedproject? Dan kan je hiervoor subsidie aanvragen.


Beeld: ivanovgood via Pixabay

Voorbeelden

Met je project bereik je meer of een nieuwe groep mensen die actief aan de slag gaan met erfgoed. Ze verdiepen zich in een digitale collectie en onderzoeken bijvoorbeeld hun roots, mode uit een bepaalde tijd of ambachten binnen een bepaalde beroepsgroep en vertellen een eigen of geheel nieuw verhaal. Ze maken een videoclip op basis van archiefmateriaal, een magazine geïnspireerd op een online museumcollectie, of een theatervoorstelling door leden van een toneelvereniging die hiervoor het digitale erfgoed over hun stad of dorp hebben gebruikt. Of kruip in de huid van de personen, mythen of verhalen die je onderzocht en breng ze tot leven via motion capture-technieken.

Projecten waarin je met je betrokken erfgoedvrijwilligers de zelfredzaamheid van je organisatie versterkt passen ook binnen de regeling. Denk hier aan nieuwe vaardigheden die zij aanleren om bijvoorbeeld bezoekers te ontvangen of om op een uniforme wijze je database goed te beheren en te gebruiken.

Online spreekuur

Heb je een plan of idee en wil je weten of het past bij de subsidieregeling Erfgoed Maken? Neem contact op met een van de adviseurs. Zij helpen je graag verder. Je kunt ook aansluiten op 14 april a.s. bij het online Spreekuur Plus. Hier kom je alles te weten over de regeling, geven we tips voor een goede aanvraag en doe je inspiratie op. Meld je aan voor het spreekuur.

Op de hoogte blijven?