Bits and Bots: nieuwe studiegroep maakt leren van digitale vaardigheden leuk

18 december 2023


E

Een nieuwe studiegroep, Bits and Bots, brengt enthousiaste professionals in digitale archivering, bibliotheken en archieven samen. Het doel? Het aanleren van digitale vaardigheden zonder een programmeur te zijn. Voorkennis is niet vereist. Met een focus op Python en HTML zullen deelnemers via gamecreatie nieuwe skills opdoen in een interactieve setting.


Beeld: 123rf

Werk je in digitale archivering, bibliotheek of archief, maar heb je het idee dat je programmeurskills mist? Of wil je gewoon handiger worden in bepaalde programmeertalen? Goed nieuws! Francesca Mackenzie (Nationaal Archief VK), Lotte Wijsman (Nationaal Archief van Nederland) en Susanne van den Eijkel (KB, Nationale Bibliotheek van Nederland) introduceren Bits and Bots. Deze studiegroep richt zich op het ontwikkelen van digitale vaardigheden, maar dan met een twist: leren door het maken van games.

De focus ligt op het leren van Python en HTML. Niet met saaie tutorials, maar vooral via hands-on ervaring waarbij je direct je nieuwe kennis kunt toepassen. Maandelijkse bijeenkomsten bieden ruimte voor het bespreken van voortgang en uitdagingen.

Wil je ook je digitale skills een boost geven en plezier hebben terwijl je leert? Meld je dan aan voor de kick-off op 8 en 13 februari. Bits and Bots biedt een spannende reis van zes maanden, waarin de deelnemers samen nieuwe digitale vaardigheden ontdekken door het bouwen van games. Game on!

Op de hoogte blijven?