Archievenblad besteedt aandacht aan cursus Leren Preserveren in

1 juli 2019


I

nnovatie en deskundigheidsbevordering zijn essentieel voor het versterken van de rol van erfgoed binnen de digitale samenleving. In Archievenblad van juni/juli 2019 vertelt Frans Neggers, digitaal archivaris en projectleider Leren Preserveren, over de achtergrond en opzet van de cursus Leren Preserveren.


Opleidingsaanbod duurzame toegankelijkheid

In ruim tien jaar tijd is de kennis over duurzame toegankelijkheid flink gegroeid en gedeeld via onder meer de NCDD/NDE-website, studiedagen, symposia en workshops. Het aanbod van opleidingen in Nederland bleef echter achter. Er was vooral aandacht nodig voor het bijbrengen van vaardigheden om kennis binnen de praktijk toe te passen. Daarom ontwikkelde de NCDD in samenwerking met Het Nieuwe Instituut ‘Leren Preserveren’. De cursus wordt sinds 2017 succesvol gegeven en maakt inmiddels ook deel uit van het curriculum van de Reinwardt Academie. Daarbij wil de cursus ook gaan bijdragen aan het bereiken van regionale en lokale erfgoedinstellingen en aan de opleiding van professionals binnen het reguliere erfgoed- en archiefonderwijs.

Lees het hele artikel ‘Leren Preserveren: samen werken aan duurzame toegankelijkheid’ [PDF] uit Archievenblad 2019 nr. 6.

Cursus Leren Preserveren

Vanaf 2021 wordt de cursus Leren Preserveren samen georganiseerd met VHIC Faculty. Daar kun je je inschrijven of je interesse kenbaar maken. Wil je meer weten of ben je benieuwd naar de inhoud van de modules, kijk dan op lerenpreserveren.nl.

Bekijk de cursusdata

Gerelateerd nieuws