Ben jij creatief met data – bij voorkeur (linked open) data en/of erfgoedinformatie? Of weet jij inhoudelijk veel over een collectie achter een dataset? Of verras je vriend en vijand met je digitale visualisaties, apps of kunstcreaties? Of staat er op je visitekaartje programmeur, collectiebeheerder, conservator, (UX-)designer, data-analist of ontwikkelaar? De HackaLOD 2022 heeft inmiddels het maximaal aantal teams en deelnemers bereikt, maar wil je misschien een volgende keer meedoen? Laat het alvast weten!

Visualisatie Niet-te-Vergeten-app Team ExpLOD, HackaLOD 2019.

Wat ga je doen

Jij gaat met een team collecties via linked data-technieken met elkaar verbinden, uiteraard op zo’n manier dat het voor het publiek niet nodig is om linked data te begrijpen.

Je bent geheel vrij in de keuze van het type applicatie dat je wilt maken, evenals het thema en de invalshoek van collectie(s) die je wilt gebruiken. Bouw dus gerust een app, een virtual reality-toepassing, visualisatie, chatbot, game, installatie of wat jij maar wilt. De jury zal letten op noviteiten in het gebruik van data. Maakt het eindresultaat het bijvoorbeeld mogelijk om collecties te combineren en te verrijken op basis van analyse? En is de presentatie ervan innovatief? Dan hebben we een winnaar.

Teams en ideeën

Je kunt je helaas niet meer opgeven als deelnemer aan de HackaLOD 2022. Inmiddels zijn er al heel wat teams die een toffe applicatie gaan maken. De inschrijving is daarom gesloten. Wil je toch heel graag meedoen? Stuur een mail naar info@netwerkdigitaalerfgoed.nl en we kijken wat er nog mogelijk is.

Heb je je idee nog niet uitgedacht? Geen probleem, er is nog voldoende tijd. Wil je gebruik maken van specifieke datasets, laat het ons dan tijdig weten. Misschien kunnen we hier wat in betekenen. Neem vooral ook een kijkje in het datasetregister, daar staan al verschillende linked open data-sets klaar voor gebruik. Je kunt daar ook terecht voor SPARQL-tutorials.

Teamleden en andere deelnemers aan de HackaLOD 2022 kun je alvast online ontmoeten via Discord. Natuurlijk kun je ook al kennis, data en tips delen. Gebruik deze uitnodigingslink om je aan te melden Heb je je al eerder aangemeld? Log dan meteen in op het discord-kanaal van de HackaLOD.

Corona

Wil je graag meedoen aan de HackaLOD? Houd er rekening mee dat we de op dat moment geldende coronamaatregelen van de Rijksoverheid volgen.