Ben jij creatief met data – bij voorkeur (linked open) data en/of erfgoedinformatie? Of weet jij inhoudelijk veel over een collectie achter een dataset? Of verras je vriend en vijand met je digitale visualisaties, apps of kunstcreaties? Of staat er op je visitekaartje programmeur, collectiebeheerder, conservator, (UX-)designer, data-analist of ontwikkelaar? Geef je dan op als deelnemer aan de HackaLOD!

Visualisatie Niet-te-Vergeten-app Team ExpLOD, HackaLOD 2019.

Wat ga je doen

Jij gaat met een team collecties via linked data-technieken met elkaar verbinden, uiteraard op zo’n manier dat het voor het publiek niet nodig is om linked data te begrijpen.

Je bent geheel vrij in de keuze van het type applicatie dat je wilt maken, evenals het thema en de invalshoek van collectie(s) die je wilt gebruiken. Bouw dus gerust een app, een virtual reality-toepassing, visualisatie, chatbot, game, installatie of wat jij maar wilt. De jury zal letten op noviteiten in het gebruik van data. Maakt het eindresultaat het bijvoorbeeld mogelijk om collecties te combineren en te verrijken op basis van analyse? En is de presentatie ervan innovatief? Dan hebben we een winnaar.

Teams en ideeën

Je kan je als team aanmelden of individueel. In overleg koppelen wij individuele deelnemers aan elkaar of aan andere teams.

Heb je je idee nog niet uitgedacht? Geen probleem, er is nog voldoende tijd. Wil je gebruik maken van specifieke datasets, laat het ons dan tijdig weten. Misschien kunnen we hier wat in betekenen. Neem vooral ook een kijkje in het datasetregister, daar staan al verschillende linked open data-sets klaar voor gebruik.

Teamleden en andere deelnemers aan de HackaLOD 2021 kun je alvast online ontmoeten via Discord. Natuurlijk kun je ook al kennis, data en tips delen. Gebruik deze uitnodigingslink om je aan te melden Heb je je al eerder aangemeld? Log dan meteen in op het discord-kanaal van de HackaLOD.

Coronatoegangsbewijs

Wil je graag meedoen aan de HackaLOD? Houd er rekening mee dat we de op dat moment geldende coronamaatregelen van de Rijksoverheid volgen. Aangezien we in de Domtoren geen 1,5 meter afstand kunnen houden, zou dat voor nu betekenen dat iedereen alleen kan deelnemen met een geldig coronatoegangsbewijs. Beschik je niet over een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of geldig DCC (EU-reiziger)? Laat je dan testen voor toegang.