Workshops ‘Digitale beleving van jouw archief in de klas’

  • Dinsdag 23 maart 2021

  • Online

  • 15.00-16.30 uur


B

enieuwd hoe je als archief op een digitale manier zorgt voor een leuke en leerzame beleving van jouw kennis en collectie? Meld je aan voor de serie van twee online workshops over digitale beleving in de klas op dinsdag 23 maart en dinsdag 6 april van 15.00-16.30 uur. DE WORKSHOPS ZIJN INMIDDELS VOLGEBOEKT.


Foto: andyfalconerphotography via Unsplash

Leerlingen beleven een archief meestal via tentoonstellingen en tijdens bezoeklessen op locatie. De locatie brengt de verhalen over de archiefstukken (tekst, afbeeldingen, et cetera) tot leven. Nu veel archieven en culturele instellingen gesloten zijn is het extra zinvol om een digitale beleving voor leerlingen te creëren.

Hoe zorg je digitaal voor een leuke en leerzame beleving van jouw kennis en collectie? En hoe zorg je ervoor dat leraren dit aanbod laagdrempelig en eenvoudig in hun les kunnen gebruiken?

Tijdens de twee workshops geven we antwoord op deze vragen en ontvang je praktische tips voor het vormgeven van aantrekkelijk digitaal lesmateriaal.

De focus in het programma ligt op synchroon lesaanbod met interactieve werkvormen, zoals digitale gastlessen. Daarnaast krijg je handvatten voor het maken van digitaal lesmateriaal dat leraren zelfstandig in de les kunnen gebruiken.

Het Kennisplatform Educatie en Presentatie (KEP) van KIA organiseert de workshops samen met het programma ‘Digitaal erfgoed voor het onderwijs’ (Kennisnet en het Netwerk Digitaal Erfgoed). De inhoud is bepaald op basis van een behoeftepeiling onder de KEP-leden.

Workshop 1 (dinsdag 23 maart 2021 van 15.00-16.30 uur)

In de eerste workshop geven we tips en handvatten aan de hand van praktijkvoorbeelden van binnen én buiten de archiefsector.

Workshop 2 (dinsdag 6 april 2021 van 15.00-16.30 uur)

In de tweede workshop koppelen alle deelnemers in korte pitches terug wat de belangrijkste lessen zijn en hoe ze deze gaan implementeren in hun eigen aanbod.

Let op: je meldt je met het formulier aan voor beide workshops.

Gerelateerde evenementen