Start cursus Leren Preserveren 2021

 • Dinsdag 20 april 2021

 • Online

 • 10.30-16.00 uur


O

ok in 2021 kun je weer meedoen aan de groepscursus Leren Preserveren. Zet 20 april, 11 mei en 1 juni alvast in je agenda. In drie bijeenkomsten leer je de basis van het duurzaam opslaan, beheren en toegankelijk houden van digitaal erfgoed. De cursus is bedoeld voor alle medewerkers van erfgoedinstellingen die met digitaal erfgoed te maken hebben.


Beeld: Jørgen Stamp digitalbevaring.dk CC BY 2.5 Denmark

In deze cursus krijg je kennis en tools aangereikt over de duurzame toegang tot digitale informatie. Dit kun je vervolgens meteen toepassen in de eigen organisatie. Je krijgt opdrachten, toegang tot de digitale leeromgeving en begeleiding van de coaches. Daarnaast zijn er presentaties van experts van verschillende instellingen. En je kunt natuurlijk uitgebreid ervaringen uitwisselen met medecursisten. Iets wat eerdere deelnemers erg waardevol vinden.

Wij streven ernaar om in ieder geval de eerste cursusdag klassikaal te organiseren zodat deelnemers elkaar leren kennen en het groepsgevoel wordt versterkt.

Resultaat

Leren Preserveren breng niet alleen inzicht in wat duurzame toegankelijkheid is. Het laat je ook op verschillende manieren kennismaken met wat het betekent voor de praktijk. Na het volgen van de groepscursus:

 • heb je meer kennis over het onderwerp ‘duurzame toegang’ en wat erbij komt kijken;
 • ben je in staat het belang van duurzame toegang in jouw organisatie te beschrijven;
 • kun je verwoorden op welke manier veelvoorkomende termen in het werkveld betrekking hebben op je werkzaamheden;
 • kun je je eigen rol in het krachtenveld van duurzame toegang benoemen;
 • kun je beschrijven hoe het mandaat/beleid in de eigen organisatie en geldende wet- en regelgeving van invloed zijn op duurzame toegankelijkheid;
 • kun je meepraten over duurzame toegang en ben je in staat die vragen te stellen die jou en de organisatie verder helpen;
  weet je andere kennisbronnen en experts te vinden.

Aan het einde van deze cursus ontvang je een certificaat van deelname als je bij alle lesdagen aanwezig bent geweest en de module-opdrachten met een voldoende zijn beoordeeld.

Meer informatie

Vanaf 2021 wordt de cursus Leren Preserveren samen georganiseerd met VHIC Faculty. Daar kun je je nu ook inschrijven of je interesse kenbaar maken. Wil je meer weten of ben je benieuwd naar de inhoud van de modules, kijk dan op lerenpreserveren.nl.

 

Gerelateerde evenementen