Zo maak je je erfgoedsite gebruiksvriendelijk

  • Donderdag 15 april 2021

  • Online

  • 11.00-12.00 uur


W

il je als organisatie digitaal erfgoed nog gebruiksvriendelijker op je website presenteren? Dat kan met de gloednieuwe handleiding, vol met praktische adviezen die zijn gebaseerd op gebruikersonderzoek. De aanbevelingen richten zich op historische verenigingen, musea en andere kleine erfgoedinstellingen. Projectleider Maurits van der Graaf en mede-samensteller Marianne de Rijke, digitaal-erfgoed-coach voor de provincie Utrecht, vertellen je graag meer over de handleiding en beantwoorden al jullie vragen.


Beeld: Supattra Suparit via 123rf

Nieuwe handleiding

Voor de nieuwe handleiding Maak je erfgoedsite gebruiksvriendelijk zijn de onderzoeksresultaten op het gebied van gedrag en wensen van gebruikers vertaald naar praktische adviezen, zodat erfgoedinstellingen ze kunnen toepassen bij de inrichting van hun website. Met al deze praktische tips kun je meteen aan de slag. Wil je meer weten over hoe je je erfgoedsite gebruiksvriendelijk maakt? Schuif dan aan op donderdag 15 april. Maurits van der Graaf en Marianne de Rijke vertellen en beantwoorden alle vragen!

Elke donderdag NDE-vragenuur

Het online vragenuur van het Netwerk Digitaal Erfgoed is bij uitstek een plek om ervaringen en kennis laagdrempelig te delen. Elke week staat een ander onderwerp rondom digitaal erfgoed centraal. Experts schuiven aan om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Je kunt elke donderdag tussen 11 en 12 uur aanhaken, je bent van harte uitgenodigd. Aanmelden voor het vragenuur hoeft niet, sluit gewoon aan via deze link: zoom.us/j/99332281218.

Gerelateerde evenementen