NDE-vragenuur: Virtual reality forever?

  • woensdag 17 november 2021

  • online

  • 10.00 - 11.00 uur


H

oe bewaar je virtual reality (VR) voor de toekomst? En voor welke uitdagingen staan makers en (archiverende) organisaties? LIMA, platform voor digitale kunst in Nederland, heeft onderzoek gedaan en publiceert, heel toepasselijk in de Maand van het Digitaal Erfgoed, een rapport met de onderzoeksresultaten. Sluit vrijblijvend aan via zoom.us/j/99332281218.


Centraal in het onderzoek staat Justin Zijlstra’s VR-kunstwerk ‘100 Jaar Vrouwenkiesrecht’. In 2019 vierde Nederland 100 jaar vrouwenkiesrecht. Kunstenaar Justin Zijlstra maakte ter gelegenheid van deze mijlpaal in opdracht van Atria Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis het VR-kunstwerk 100 Jaar Vrouwenkiesrecht. Vragen die in het onderzoek aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe kunnen we de beleving in kaart brengen?
  • Hoe kunnen we de gebruikte technologie conserveren?

 

Gaby Wijers, directeur van LIMA, neemt je tijdens het vragenuur mee in de kunst van VR-conservering aan de hand van de aanbevelingen en de checklist voor de conservering van VR-werken.

Verder lezen

NDE-vragenuur

Het online vragenuur van het Netwerk Digitaal Erfgoed is bij uitstek een plek om ervaringen en kennis laagdrempelig te delen. Elke keer staat een ander onderwerp rondom digitaal erfgoed centraal. Experts schuiven aan om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Aanmelden voor het vragenuur hoeft niet, sluit gewoon aan via zoom.us/j/99332281218.

NB: deze keer vindt het vragenuur, bij uitzondering, plaats op woensdag van 10.00 – 11.00.

 

November 2021: Maand van het digitaal erfgoed

Dit NDE-vragenuur over VR-conservering vindt plaats in het kader van de Maand van het Digitaal Erfgoed. De hele maand november delen we met elkaar de successen op het gebied van digitalisering van cultuur en erfgoed. Benieuwd wat er allemaal te doen is en aan welke workshops, lezingen en symposia je mee kunt doen?

Bekijk het programma

Gerelateerde evenementen