Workshop: Aan de slag met de VRE!

  • Donderdag 18 november 2021

  • Online

  • 9.30 - 11.00 uur


D

e Virtual Research Environment is een testomgeving voor preserveringstools. Hier kun je zes populaire tools uitproberen: DROID, JHOVE, Apache Tika, VeraPDF, Handbrake, MediaInfo. In deze workshop gaan we samen stap-voor-stap door de installatie en configuratie, zodat je zelf met de tools aan de slag kunt. Voor de workshop zijn enkele voorbereidingen nodig; lees alvast de instructies. Sluit aan via zoom.us/j/99332281218.


Ben je bezig met (pre-)ingest van digitale objecten voor opname in het archief? En zoek je preserveringstools die dit werk automatisch kunnen doen? Dan kun je met de nieuwe Virtual Research Environment verschillende open source tools op dit gebied eenvoudig uitproberen.

Om de VRE zelf te installeren zijn er enkele technische stappen nodig. Ze zijn niet ingewikkeld, maar kunnen voor sommige mensen een drempel zijn. Ania Molenda (projectleider preserveringstools) en Carl Wilson (Technical Lead OPF) maken je in deze workshop wegwijs in de VRE en helpen je met de installatie en configuratie. Ze beantwoorden alle vragen zodat je daarna meteen met de tools kan werken.

Je kunt je inschrijven voor deze workshop, maar het is niet verplicht. Als je je inschrijft krijg je de instructies via de mail toegestuurd en kan je je goed voorbereiden.

NB: de voertaal bij dit vragenuur is Engels. Het vragenuur start deze keer vroeger en duurt een half uurtje langer, van 9.30 – 11.00 uur.

(Pre-)ingest tools testen, dat doe je met een Virtual Research Environment

Ben je bezig met (pre-)ingest van digitale objecten voor opname in het archief? En zoek je preserveringstools die dit werk automatisch kunnen doen? Met de nieuwe Virtual Research Environment kun je verschillende open source tools op dit gebied eenvoudig uitproberen.

Lees het nieuwsbericht

Gerelateerde evenementen