LimburgCollectie Kennissessie #14: Duurzaam digitaal bewaren

  • Vrijdag 20 januari 2023

  • Online

  • 10.00-12.00 uur


O

Op de veertiende editie van de online LimburgCollectie Kennissessies staat het duurzaam digitaal bewaren centraal. Tamara van Zwol, domeinmanager Houdbaar van het Netwerk Digitaal Erfgoed, vertelt er meer over.


Dat je iets digitaal hebt opgeslagen, betekent helaas nog niet dat het voor de langere termijn goed bewaard blijft. Hoe zorg je ervoor dat digitaal erfgoed bruikbaar blijft én dat je het eenvoudig kunt vinden? Te gast is Tamara van Zwol, netwerkcoördinator Houdbaar van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Vanuit het Netwerk biedt ze ondersteuning aan de preserveringspraktijk van erfgoedorganisaties. Het Netwerk biedt onder meer richtlijnen om je digitale archief duurzaam in te richten, zodat gebruikers daar in de toekomst ook nog gebruik van kunnen maken. Niet alleen vertelt Tamara hierover, ook geeft ze graag antwoord op vragen over dit thema.

LimburgCollectie

De online kennissessies zijn een initiatief van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL) in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg (HKL) in het kader van de LimburgCollectie. Ondersteuning is er vanuit het Netwerk Digitaal Erfgoed en de Coöperatie Erfgoed Limburg. Deelname is gratis. Kort voor aanvang ontvang je een deelnamelink via Teams.

Gerelateerde evenementen

Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie
Data-doe-workshop: Aan de slag met Open Refine

In deze workshop van de Datawerkplaats Utrecht ga je aan de slag met Open Refine, een online tool om bulkaanpassingen te doen in je collectieregistratie.…

Woensdag 6 november 2024

Grote Huis Oostbroek, De Bilt

13.30 - 17.00 uur

    Implementatie