LimburgCollectie Kennissessie #14: Duurzaam digitaal bewaren

  • Vrijdag 20 januari 2023

  • Online

  • 10.00-12.00 uur


O

p de veertiende editie van de online LimburgCollectie Kennissessies staat het duurzaam digitaal bewaren centraal. Tamara van Zwol, domeinmanager Houdbaar van het Netwerk Digitaal Erfgoed, vertelt er meer over.


Dat je iets digitaal hebt opgeslagen, betekent helaas nog niet dat het voor de langere termijn goed bewaard blijft. Hoe zorg je ervoor dat digitaal erfgoed bruikbaar blijft én dat je het eenvoudig kunt vinden? Te gast is Tamara van Zwol, netwerkcoördinator Houdbaar van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Vanuit het Netwerk biedt ze ondersteuning aan de preserveringspraktijk van erfgoedorganisaties. Het Netwerk biedt onder meer richtlijnen om je digitale archief duurzaam in te richten, zodat gebruikers daar in de toekomst ook nog gebruik van kunnen maken. Niet alleen vertelt Tamara hierover, ook geeft ze graag antwoord op vragen over dit thema.

LimburgCollectie

De online kennissessies zijn een initiatief van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL) in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg (HKL) in het kader van de LimburgCollectie. Ondersteuning is er vanuit het Netwerk Digitaal Erfgoed en de Coöperatie Erfgoed Limburg. Deelname is gratis. Kort voor aanvang ontvang je een deelnamelink via Teams.

Gerelateerde evenementen