Instagram Q&A live #6 over toekomstbestendig bewaren van digitale erfgoedinformatie

  • Donderdag 5 oktober 2023

  • Online

  • 12:00


T

ijdens onze zesde Q&A live op Instagram beantwoordt Tineke van Heijst vanaf 12 uur al jouw vragen over het toekomstbestendig bewaren van digitale erfgoedinformatie. En hoe je jezelf kunt bijspijkeren met de opgefriste cursus Leren Preserveren. Tune in tijdens je lunch of je middagwandeling.


Hoe maak je digitale erfgoedinformatie voor je publiek beschikbaar op zo’n manier dat het ook in de verre toekomst raadpleegbaar blijft? Daarover vertelt Tineke van Heijst, directeur van VHIC, een advies- en opleidingsinstituut voor informatiebeheer. Ook komt de cursus Leren Preserveren aan bod, die (gratis) online en als groepscursus is te volgen. De cursus richt zich op medewerkers van organisaties die met het duurzaam bewaren van digitaal erfgoed te maken hebben en is nu helemaal opgefrist en geactualiseerd.

Vragen stellen

Stel jouw vragen via de speciale ‘sticker’ op Instagram op maandag 2 oktober en tune in op 5 oktober om 12 uur voor de Q&A live op het Instagramkanaal van het NDE.

Ervaringen met Leren Preserveren

Veertien collega’s van Tresoar volgden de cursus Leren Preserveren: ‘Samen meedoen was goed voor onze kennisdeling.’ En Jeroen Baron, coördinator DIV bij de gemeente Harderberg, leerde onder andere welke tools beschikbaar zijn voor duurzame toegang tot digitale informatie.

Gerelateerde evenementen