Check je skills met de kenniskaarten digitaal erfgoed

  • Donderdag 30 maart 2023

  • Online

  • 10.00 - 12.00 uur


A

rchieven en collecties digitaal toegankelijk te maken voor verschillende gebruikersgroepen. Welke kennis en vaardigheden heb jij als archiefprofessional daarvoor nodig? Deze workshop mag je als medewerker publiek of educatie zeker niet missen.


Beeld: 3rdtimeluckystudio via 123rf

De (online) gebruiker staat centraal. Ervaren collega’s uit de archiefsector vertellen aan de hand van hun eigen ervaringen welke kennis en vaardigheden onmisbaar zijn en hoe zij die zich hebben eigen gemaakt.

Zij nemen je vervolgens mee in de tools en kenniskaarten die KVAN Lifelong Learning en het Netwerk Digitaal Erfgoed hebben ontwikkeld. Samen zoomen jullie in op de kenniskaart Digitaal Erfgoed voor archiefprofessionals. Deze kenniskaart is gebaseerd op de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed en het competency framework van de Digital Preservation Coalition (DPC).

In het laatste deel van de bijeenkomst ga je zelf aan de slag met deze kenniskaart: op welk vlak zou je jezelf verder willen gaan ontwikkelen en wat heb je daar voor nodig? De presentaties worden na afloop gedeeld via KIA.

Deze inspiratiesessie vindt plaats in het kader van de Thematiendaagse georganiseerd door Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA). Van maandag 20 tot en met vrijdag 31 maart staat de gebruiker van archief- en overheidsinformatie in al zijn vormen centraal. Bekijk alle sessies en meld je aan via kia.pleio.nl/thematiendaagse.

Gerelateerde evenementen