Self-scan Digital Heritage


E

N – Erfgoedinstellingen die willen nagaan hoe het gesteld is met hun digitale collectie kunnen de Zelfscan Digitaal Erfgoed doen. Deze online tool is ontwikkeld in het Netwerk Digitaal Erfgoed en laat zien hoe bruikbaar, houdbaar en zichtbaar een collectie is. En welke vervolgstappen kunnen worden genomen.


EN – Hoe kun je je digitale erfgoed nog beter duurzaam behouden voor de toekomst? Of zorgen dat je digitale collecties optimaal toegankelijk zijn en verbonden met andere erfgoedinformatie? En hoe zichtbaar is je digitale collectie voor (potentiële) gebruikers en hoe bedien je hen? Voor wie daarmee aan de slag wil gaan, is de Zelfscan Digitaal Erfgoed een handig hulpmiddel. Deze tool is speciaal ontwikkeld voor middelgrote en kleine organisaties.

EN – Hoe werkt het?

De zelfevaluatie bestaat uit 23 meerkeuzevragen. Aan het einde krijg je een overzicht met praktijkgerichte adviezen op maat van je antwoorden. Zo kun je de zelfevaluatie gebruiken als aanbeveling om je digitale collecties beter houdbaar, bruikbaar en zichtbaar te maken. En weet je waar je als instelling stapsgewijs aan kunt gaan werken.

De Zelfscan is steeds een momentopname. Heb je als instelling gewerkt aan je digitale collectie, doe dan de zelfevaluatie opnieuw. Zo krijg je handig inzicht in de vorderingen van je organisatie.

EN – Workshop

Ook is er de mogelijkheid om een Zelfscan-workshop te volgen en daarin de resultaten van de zelfevaluatie te bespreken. De eerstvolgende workshop is op 5 november a.s., tijdens de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid.

Gerelateerde activiteiten